Yoga en tips om goed te slapen. Geen slapeloze nachten meer met deze 4 simpele tips en slaapyoga video van maar 3 minuten. Zodat je elke ochtend fris, fit en energiek wakker wordt. Dat is toch wat iedereen wil? Lees verder op https://listentoday.nl

Slapen als een baby, met deze 4 simpele tips en slaapyogavideo

Een nacht echt goed slapen is heerlijk. Wakker worden en je helemaal fris, fit en energiek voelen, dat is eigenlijk hoe het zou moeten zijn. En wie wil dat nou niet? Helaas is goed slapen in onze huidige maatschappij helemaal niet zo vanzelfsprekend. Volgens onderzoek zijn er miljoenen mensen die een chronisch slaaptekort hebben en daar de effecten van ervaren. En die zijn niet best: problemen met je immuunsysteem, diabetes, kanker, overgewicht, depressie en de ziekte van Alzheimer, om er maar een paar te noemen. Ok, een kindje dat je nodig heeft of een nachtdienst, daar kun je niets aan doen. Maar je zenuwstelsel kalmeren en je lichaam in de juiste staat brengen, dat kan wel, dus lees snel verder voor yoga en tips om goed te slapen. 

 

“You’re not healthy, unless your sleep is healthy.”
Dr. William DementYoga en tips om goed te slapen

 

Deze 4 tips hebben mij geholpen om beter te kunnen slapen. Hopelijk helpen ze jou ook om vannacht en in de toekomst heerlijk te gaan slapen.

 

1. Screentime
De eerste tip is er meteen eentje die ik eigenlijk niet wilde horen… Ik vind het zo lekker om nog even wat dingen te checken op m’n telefoon als ik al in bed lig. Maar geen screentime voor je naar bed gaat is dé manier om meteen je slaap te verbeteren. Computers, iPads, televisies, smartphones etc. stralen een bepaald blauw licht uit dat voor enorme slaapproblemen kan zorgen. Je lichaam reageert daar namelijk op en maakt daardoor ‘verkeerde’ hormonen (cortisol) aan. Je lichaam denkt dan dat het dag is, en de natuurlijke voorbereiding op slaap wordt in de war geschopt. Experts zeggen dat 90 minuten voordat je gaat slapen alle schermen uit moeten zijn. Dat is mij nog niet gelukt, maar ik merk wel dat ik met meer rust in bed lig als ik alles wat eerder uitzet.

 

2. Black it out
Onderzoekers aan de Brown-Universiteit, Rhode Island ontdekten dat je huid cellen bevat die reageren op licht, bizar hè? Als er dus ook maar een beetje licht in je slaapkamer is, dan pikt je lichaam dat op en stuurt een berichtje naar je hersenen en organen. Dit kan in de weg staan van een goede nachtrust. Het is daarom dus belangrijk om je slaapkamer helemaal donker te hebben, blijkbaar zo donker dat je amper een hand voor ogen kan zien. Hier ben ik mee aan de slag gegaan. De gordijnen van mijn slaapkamer waren vrij licht, die heb ik dus vervangen met donkere, dikke gordijnen. En ik moet zeggen, ook dat was een succes. Ik vind het heel fijn om een donkere slaapkamer te hebben, helemaal in de ochtend als het vroeg licht wordt. Het heeft mijn slaap verbeterd!

 

3. Elke dag naar buiten!
Heb je gehoord van het ‘circadiaan ritme’? Dat is een biologisch ritme, waarvan de cyclus ongeveer één dag duurt en dat allerlei lichaamsprocessen aanstuurt, onder andere onze slaap. “Blootstelling aan zonnestralen helpt bij het kalibreren van de circadiaanse klok van het lichaam” zegt Kenneth Wright, hoofd van het Slaap- en Chronobiologielaboratorium van de Universiteit van Colorado. Ga dus elke dag minstens 20 minuten in de frisse lucht lekker buiten bewegen, zodat je ‘s avonds heerlijk in slaap valt! Op de fiets naar je werk of wandelen naar de yogaklas telt natuurlijk ook!

 

4. Slaapyoga
Een andere manier om je lichaam voor te bereiden op een een goede nachtrust is om wat yoga-oefeningen te doen voordat het licht uitgaat. Daarmee creëer je ruimte in je lichaam, en dus ook in je hoofd, zodat je zonder spanning in slaapt valt. Stretch je heupen en je ruggengraat, relax je lichaam en laat jezelf heerlijk in je bed zakken. Weet je niet precies welke oefeningen je daarvoor het beste kunt doen? Dan hebben wij wat leuks voor je; met de yogaflow in onderstaande video zul je relaxed de nacht in gaan en heerlijk kunnen slapen!

Vind jij het ook zo fijn, die korte yoga flows? Met een paar minuten kun je zoveel bereiken. Na een nacht heerlijk slapen, ben je helemaal uitgerust voor onze Easy Daily Yoga Flow die we in de gratis yoga challenge aanbieden. Elke dag 5 minuten yoga plus een wijze les, om wat meer als wijze Buddha door het leven te gaan.

 

>>>Klik hier voor meer info

Dorien IJtsma

No Comments

Post a Comment