Waarom ik mijn droomleven aan de andere kant van de wereld opgaf en echt leerde luisteren

Waarom ik mijn droomleven opgaf... Dat heb ik vaak moeten uitleggen. Heb jij ook het gevoel dat je een verandering nodig hebt, maar weet je niet wat je moet doen? Doe dan ons online programma ‘Leren mediteren in 4 weken’. Wedden dat het antwoord dan komt? Voor meer info check: https://listentoday.nl

Na 9 jaar in Nieuw-Zeeland te hebben gewoond, bereikte ik een punt waarop ik dacht: is dit het? In de ogen van de buitenwereld leidde ik een droomleven. Ik had een leven opgebouwd in een prachtig land aan de andere kant van de wereld: ik had een relatie met een stoere knappe Nieuw-Zeelander, woonde samen in een koophuis aan zee en had een baan waar menigeen jaloers op was. De reden waarom ik mijn droomleven opgaf heb ik vaak moeten uitleggen, want het was toch zo perfect? Maar de werkelijkheid was dat ik het gevoel had dat ik mijn kracht compleet was kwijtgeraakt. Ik deed werk dat niet bij me paste en had een relatie waar ik eigenlijk mee wilde stoppen. Alles wat ik deed leek zoveel moeite te kosten dat ik wel heb moeten leren luisteren naar mijn innerlijke stem. Want die was er heus wel, maar omdat het van de buitenkant zo in orde leek, en ik maar doorging, hoorde ik die niet.

Misschien herken je het, het gevoel dat alles moeite kost. Maar hoe verander je dat? Misschien heb je het gevoel dat er iets niet helemaal klopt, dat er wellicht iets mist. Maar je kan je vinger er niet op leggen wat het dan is, of je hebt geen idee waar je moet beginnen om het te veranderen. Hoe vind je de rust en de ruimte om de juiste beslissing te maken, zonder te veel te analyseren en zonder er te veel over na te denken?

 

Ik was afgedwaald…

Zo’n punt had ik bereikt; ik wist dat er iets niet klopte en bleef er maar over nadenken. Mijn hoofd zat er vol mee, te vol. Ik was bezig met mijn partner, met andere mensen en met mijn baan, maar echt luisteren en rustig voelen wat de oplossing was deed ik niet. Ik had het te druk met alles om me heen en had geen rust om naar mijn hart te luisteren. Wat kan een mens toch afdwalen met een druk, vol hoofd. Dan kunnen we wel antwoorden willen, maar dan vind je ze niet.

 

Stilte

Vanaf jongs af aan op school leren we hoe belangrijk ons intellect is. De focus ligt op het denken, maar er wordt weinig tijd besteedt aan hoe we moeten voelen. Zodra we wakker worden gaat ons hoofd ‘aan’ en dit gaat vaak de hele dag door tot we gaan slapen. We zijn niet gewend om ook stilte in ons hoofd te ervaren. De stroom van gedachten dendert maar door en vertroebelt vaak wat we echt voelen.

 

“We think too much and feel too little.”
Charlie Chaplin

 

Ingevingen, goede ideeën en de juiste antwoorden hebben iets nodig om tot uiting te komen. Iets dat zeldzaam is in onze moderne wereld: stilte. Een ingeving komt niet als je hoofd helemaal vol zit. Als iets vol is, kan er tenslotte niets meer bij. Ik ontdekte dat als ik – ook was het maar heel even – niet bezig was met morgen of gister of met alle mensen om me heen, er ruimte ontstond voor de antwoorden waar ik zo naar zocht.

 

Toen wist waarom ik mijn droomleven opgaf

De antwoorden waren er natuurlijk al, maar ik kon ze gewoon niet horen. Pas toen ik voor mezelf koos en kleine stukjes stilte in mijn leven creëerde, ontstond er langzaam maar zeker wat ruimte voor de belangrijke antwoorden waar ik naar op zoek was. Ik heb toen besloten om mijn leven dat ik in Nieuw Zeeland had opgebouwd achter me te laten en terug te gaan naar Nederland. Wat me in Nederland te wachten stond wist ik toen nog niet, maar dat er iets was, dat ik die stap moest nemen, dat gevoel was ineens heel helder.

De beslissing om naar Nederland te gaan was gemaakt en binnen een paar maanden was duidelijk waarom: Listen Today. Het duurde dan ook niet lang of Listen Today was van de grond. Alle informatie, interesses, levenservaringen en studie-uren die Robien en ik jarenlang hadden opgedaan, konden we eindelijk gaan delen en er daadwerkelijk mensen mee gaan helpen!

Als ik niet naar mijn gevoel had geluisterd, dan zou ik waarschijnlijk nog steeds in een uitzichtloze relatie zitten en nog steeds die baan hebben waar ik niet blij van werd. Door te kiezen voor momenten van stilte, heb ik antwoorden kunnen vinden die ik zocht en eindelijk echt mijn weg in de wereld gevonden.

Hoe zou jij het vinden als je meer stilte van binnen kan ervaren, waardoor je echt naar je gevoel kan leren luisteren? De antwoorden kan horen die je hart je influistert? Wat zijn jouw dromen en streef je ze wel na? Een klein beetje stilte kan al zo waardevol zijn en je helpen om meer in je kracht te staan. Meditatie creëert die stilte, en dus een gelegenheid, om bij die antwoorden te komen.

 

“Somewhere inside we all have the ability to know what feels right and what doesn’t. And this in the end is the intelligence that has the capacity to lead us in the right direction.”
Burgs

 

Heb jij het idee dat je grotere dromen hebt dan die nu aan de oppervlakte komen? Heb je een knagend stemmetje dat je vertelt dat je eigenlijk zou moeten luisteren? Ik hoefde maar kleine stapjes te zetten, af en toe even stil zijn, voor een groot resultaat. Als jij dat ook wilt, is dit misschien wat voor jou. In de online cursus Leer de basis van mediteren in 1 week heb ik precies verwerkt wat ik heb gedaan om mijn echte dromen te kunnen horen. Met deze cursus zul je op een makkelijke manier de fijne voordelen van meditatie kunnen ervaren. Je leert ook wat het met je doet en waarom het onmisbaar is voor een gelukkig leven. Je gaat leren mediteren op een supertoegankelijke en praktische manier en in de comfortabele sfeer van je eigen huis. Als het mij is gelukt om het onder de knie te krijgen, dan is er geen enkele reden waarom het jou niet zou lukken. Bovendien maak je met behulp van dit programma van mediteren ook nog eens met gemak een gewoonte en snap je het waaróm erachter.

>>>Klik hier voor verdere details over de cursus. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *