Van het leven een feestje maken is iets wat je soms gewoon moet doen, door bijvoorbeeld een tropisch ijsje als ontbijt te eten. Dit recept zit trouwens boordenvol supergezonde voedingstoffen en het zoete van het zomerfruit wordt gebalanceerd door het vet van de kokosyoghurt. Kijk voor het recept in deze blog van Listen Today (online platform voor yoga, meditatie en gezonde voeding).

RECEPT: Tropisch ijsje als ontbijt

Het recept wat ik in deze blog met je deel ziet er uit als een prachtig dessert (toch?). Ik ben zelf niet zo’n fan van fruit na het eten, en eet het liever ijs als gezond ontbijt. ‘s Ochtends op je balkon of in je tuin voordat de werkdag begint een klein feestje, waarom niet? Dit zonnige tafereel is absoluut goed voor je humeur.

Dus wat zit er allemaal in? In dit geval: bevroren mango, bevroren ananas, kokosyoghurt en nog wat toppings. Je kunt uiteraard een ingrediënt weglaten of er juist eentje aan toevoegen. Ik heb zelf een hogesnelheidsblender, dus ik kan stukjes bevroren ananas of mango zo blenden. Dat kan trouwens ook in een keukenmachine van goede kwaliteit. Heeft jouw blender soms moeite heeft met harde producten, kun je ‘m een beetje helpen door er wat vloeistof aan toe te voegen. In dit geval zou ik voor kokosmelk gaan.

Zelf shop ik voornamelijk bij de natuurwinkel of bij een biologische markt. Daar heb ik een aantal redenen voor, onder andere dat het met meer zorg met moeder aarde wordt omgesprongen, maar daarover een andere keer meer. Soms ben ik lui of heb ik het druk, en dan koop ik al in stukjes gesneden en bevroren fruit direct uit het vriesvak. Maar een ananas en mango vers kopen, snijden en een paar uur (minstens 6 is mijn ervaring) invriezen is natuurlijk ook niet het einde van de wereld. Bovendien; bij de natuurwinkels hebben ze vaak geeneens ananas in de vriezer, dus dan heb ik geen keuze. Kokosyoghurt is best wel een hype nu. Wel logisch, want meer en meer mensen komen erachter dat zuivel (met name van de koe) helemaal niet zo goed voor ze is. Maar hoe lekker is een bakje yoghurt! En omdat soya niet zo goed verteerbaar is, is dat niet zo’n goed alternatief als kokos- of amandelyoghurt. Nadeel: deze yoghurt is heel duur. Maar omdat je er zo enorm vol van raakt, hoef je er maar een paar schepjes van te gebruiken. En het is echt heel lekker, ik zie het echt als kadootje voor mezelf. De vetten uit de kokosyoghurt balanceren de suiker uit de zoete vruchten. Maar maak niet de fout door er net zo veel van te eten als van bijvoorbeeld Griekse yoghurt, want daarvoor is het veel te zwaar. Er zit drie keer zoveel vet in, en ondanks dat ik niet bang ben voor vetten (we hebben de juiste hard nodig), hoef je er niet te veel van te eten. Dus als je drie keer zo weinig ervan eet, zit je helemaal goed, qua voedingsstoffen en kosten ;-). Wat toppings betreft kun je variëren, kokosschaafsel is heerlijk en ik had hier (helaas pas nadat ik de foto nam, omdat ik het bijna was vergeten) wat geraspte pure chocolade over gestrooid, gewoon van een chocoladereep (en wel van mijn favoriet van Vivani, 75% cacao gezoet met kokosbloesemsuiker, om in het tropische thema te blijven). 

 

Tropisch ijs als gezond ontbijt


Voorbereidingstijd: 15 min
Kooktijd: 0 min
Hoeveelheid / aantal personen: 2 personen
Speciale benodigdheden: blender

 

Ingrediënten
 • 225 gram bevroren ananas (ongeveer 1,5 cup)
 • 225 gram bevroren mango (ongeveer 1,5 cup)
 • Als je niet de allersterkste blender hebt, voeg dan eerst 1, en als dat niet genoeg is 2el kokosmelk toe aan zowel het ananas- als het mango-ijs.
 • per laag 2el kokosyoghurt, ik vind 2 lagen wel genoeg 🙂
 • een klein handje kokosschaafsel
 • 4 blokjes pure chocolade

Je kunt ook alleen mango of alleen ananas gebruiken in plaats van beide. De toppings kun je variëren of weglaten.

 

Instructies
 1. Rasp de stukjes pure chocolade.
 2. Blend de ananas tot het een gladde massa is (plaats het eventueel heel even in de vriezer tot de mango ook is geblend).
 3. Blend vervolgens de mango tot het een gladde massa is.
 4. Schep een laagje mango-ijs in een glaasje, dan een laagje kokosyoghurt, dan een laagje ananas-ijs en dan weer een laagje kokosyoghurt. Als je nog ijs over hebt, kun je dat opmaken als laatste laag. Of maak meer lagen naar wens.
 5. Strooi er het kokosschaafsel en de geraspte pure chocolade overheen en serveer.

 

Heb je nu helemaal de smaak te pakken met dit heerlijke ontbijtje? Probeer dan ook het Creamy Vanille Chia Ontbijt, of de Triple B Smoothie Bowl. Of creëer je eigen smoothiebowl aan de hand van deze smoothie-bowl-breakdown. Als je zelf een goeie tip hebt, laat het ons en de andere lezers dan hieronder weten!

En in de online cursus ‘Upgrade je eetpatroon in 1 week’ leer je hoe je op een simpele manier een gezondere versie van jezelf kunt worden, met een optimaal gewicht en stralende huid! Je bent na 1 week je eigen voedingsdeskundige.

 

Downloadable online cursus om je eetpatroon in 1 week zo aan te passen dat je geen voedingsdeskundige meer nodig zult hebben, omdat je zelf precies hebt geleerd wat je nodig hebt. Je zult je slank, energiek en gezond voelen met een dieet dat volledig is en precies bij je past, van https://listentoday.com.

Robien Hali

No Comments

Post a Comment