Recept quinoa groenten bowl. Na een drukke dag tover je deze heerlijke bowl goodies in een kwartiertje op tafel. Je is je lichaam (juist na zo'n drukke dag) blij met de gezonde voedingstoffen en jij bent lekker snel klaar. Lees meer en bekijk het recept op Listen Today (online platform voor yoga, meditatie en gezond eten).

RECEPT: Simpele snelle quinoa bowl

In de ideale situatie heb je een idyllische moestuin waar je elke avond verse groenten uit plukt, die je omtovert tot heerlijke schotels die worden uitgeserveerd op prachtig gedekte tafels. In ideale situatie nummer twee shop je wekelijks lekker bij de biologische markt en kook je elke avond een vers maaltje. De reality is bij de meesten van ons helaas anders, namelijk dat er regelmatig niks in huis is en dat je simpelweg geen fut meer hebt om te koken. Take away dan? Maar je zou echt gezonder gaan eten….

Het volgende receptje kook ik altijd als ik geen zin of geen tijd heb. De meeste ingrediënten heb ik sowieso wel in huis, en het verse gedeelte, de groenten, zijn altijd wel ergens vandaan te halen. Ik koop zelf het liefst alles bij een natuurwinkel, omdat ik dan zeker weet dat ze daar hun uiterste best doen voor een gezond milieu en blije dieren. Maar als ik een lange werkdag heb gehad en de koelkast is leeg, dan biedt een zak groenten van de supermarkt een hele fijne uitkomst.

De andere ingrediënten zijn quinoa (wat vervangen kan worden door elk ander graan), zwarte bonen (maar een ander type bonen kan ook) en Listen Today’s favoriete supersausje.

Met dit receptje tover je in een kwartiertje een heerlijke bowl goodies op tafel, is je lichaam blij met de gezonde voedingstoffen en jij bent lekker snel klaar.

 

Simpele snelle quinoa bowl


Voorbereidingstijd: 5 min
Kooktijd: 10 min
Hoeveelheid / aantal personen: 2 personen
Speciale benodigdheden: geen

 

Ingrediënten

Je kunt dit gerecht heel makkelijk voor jezelf maken of juist voor meerdere mensen, pas gewoon de hoeveelheid van alle ingrediënten aan.

 • 1 zak groenten naar keuze van 400 gram
 • 150 gram quinoa
 • 1 blik zwarte bonen

Voor de dressing

  • 2 el tamari
  • 2 el ume su
  • 2 el tahin
  • 2 el ahornsiroop

 

Instructies
 1. Spoel de quinoa grondig af.
 2. Kook het vervolgens met 400 ml water in 10 minuten gaar.
 3. Roerbak de groenten op een medium vuur in ongeveer 5 minuten gaar.
 4. Doe op het laatst de zwarte bonen erbij om ze op te warmen.
 5. Ondertussen mix je de 4 ingrediënten van de dressing door elkaar.
 6. Verdeel het over 2 borden, ik vind het lekker om alles door elkaar te mixen.
 7. Eet smakelijk!

Onze online cursus ‘Upgrade je Eetpatroon in 1 week‘ staat bomvol met dit soort tips, plus nog veel meer om in één week je eetpatroon aanzienlijk te verbeteren. Je leert hoe je op een simpele manier een gezondere versie van jezelf kunt worden, met een optimaal gewicht en stralende huid! Je bent na 1 week je eigen voedingsdeskundige.

 

Downloadable online cursus om je eetpatroon in 1 week zo aan te passen dat je geen voedingsdeskundige meer nodig zult hebben, omdat je zelf precies hebt geleerd wat je nodig hebt. Je zult je slank, energiek en gezond voelen met een dieet dat volledig is en precies bij je past, van https://listentoday.com.

Robien Hali

No Comments

Post a Comment