Dit simpele soepje heb je in een kwartiertje gemaakt, is zo licht verteerbaar als je zelf wilt en geeft je sowieso energie. Als je je lichaam een boost wilt geven, dan is dit soepje daar perfect voor. Kijk voor het recept op de blog van Listen Today (online platform voor yoga, meditatie en gezond eten).

RECEPT: Simpel groen soepje

Soms heb ik niet zo veel energie om te koken, maar juist wel heel veel zin in groenten. Dit is het recept voor een gezond soepje wat ik dan altijd maak. Juist als je energie-levels een beetje laag zijn, kunnen groenten je er weer helemaal bovenop helpen. Je kunt variëren tussen de ingrediënten, als er maar broccoli in zit. Ik kijk gewoon wat er in huis is of wat er te krijgen is. Ik eet zelf liever biologisch, omdat er dan minder chemische bestrijdingsmiddelen op zitten en omdat er bepaalde micronutriënten in zitten, zoals bioflavonoïden, die een plantje niet aanmaakt als het niet hoeft te vechten tegen bijvoorbeeld insecten. Zoete aardappel maakt de soep wat voller. Vaak doe ik er als eiwit wat bonen door. Maar als we bijvoorbeeld uitgebreid uit lunchen zijn geweest en we hebben zin in iets lichts, dan laat ik dat achterwege. Eén ding waar ik wel trouw mee ben: de groentebouillon die ik gebruik is zonder gist. Gist valt bij mij nooit zo goed.
Eigenlijk is het een ‘whatever’ soepje, want als er ineens meer mensen mee eten en ik heb de groenten al in huis, doe ik er gewoon wat meer bouillon bij, bijvoorbeeld. Soms hebben we zin in dikke soep (als we net veel hebben gedronken; thee of soms wijn, hihi), dan is zo’n sloot soep niet echt aantrekkelijk. En soms juist weer wel, op een zomerse dag. De één houdt van een dikkere soep, de ander juist weer van dun. Het is makkelijk om er mee te experimenteren. Op de foto had ik ‘m gegarneerd met wat koriander en chilivlokken, maar deze ‘parmezaanse kaas’ is ook heerlijk, of geroosterde pijnboompitten bijvoorbeeld. 

 

Simpel groen soepje


Voorbereidingstijd: 5 min
Kooktijd: 10 min
Hoeveelheid / aantal personen: 2 personen
Speciale benodigdheden: blender / staafmixer

 

Ingrediënten

Alle ingrediënten behalve broccoli en bouillon kun je variëren

 • Broccoli
 • Prei
 • Courgette
 • Zoete aardappel (als je ‘m wat zwaarder wilt maken)
 • Blikje witte bonen (vind ik het lekkerst, maar andere bonen of linzen kunnen ook)
 • Per persoon 1 cup groentebouillon (1 bouillonblokje per halve liter), eventueel meer naar smaak
 • Garneren is een optie, dat kan met bijvoorbeeld (verse) kruiden, bijvoorbeeld verse koriander en chilivlokken. Je kunt er ook nep-parmezaanse kaas of geroosterde pijnboompitten op strooien.

 

Instructies
 1. Was en snij de groenten
 2. Breng de juiste hoeveelheid water met het bouillonblokje (indien nodig meerdere) en de groenten aan de kook
 3. Kook de groenten op laag vuur tot ze zacht zijn (5-10 minuten)
 4. Pureer de groenten met een staafmixer
 5. Roer de bonen erdoor; optioneel pureer je ze nog een beetje mee
 6. Serveer de soep met wat peper en zout, al dan niet toegevoegd met garnering.

 

Een ander makkelijk receptje is deze simpele snelle quinoa bowl. En geloof het of niet, de 5 pizza’s in ons gratis receptenboekje heb je ook zo in de oven en zijn supergezond. Wil je zeker weten dat je niks tekort komt (want tekorten maken seriously meer kapot dan je lief is)? En wil je voor eens en voor altijd het fijne van voeding weten? In de online cursus ‘Upgrade je eetpatroon in 1 week’ leer je hoe je op een simpele manier een gezondere versie van jezelf kunt worden, met een optimaal gewicht en stralende huid! Je bent na 1 week je eigen voedingsdeskundige!

 

Downloadable online cursus om je eetpatroon in 1 week zo aan te passen dat je geen voedingsdeskundige meer nodig zult hebben, omdat je zelf precies hebt geleerd wat je nodig hebt. Je zult je slank, energiek en gezond voelen met een dieet dat volledig is en precies bij je past, van https://listentoday.com.

Robien Hali

No Comments

Post a Comment