Dit is de perfecte veganistische vervanger voor parmezaanse kaas, met maar drie ingrediënten en het kost slechts 5 minuten om het te maken. Klik verder naar de blog van Listen Today (online platform voor yoga, meditatie en gezond eten) voor het recept.

RECEPT: ‘Parmezaanse kaas’

Ooit vond ik het zoooo lekker om parmezaanse kaas over mijn pasta of salade te strooien. Omdat ik er pas een paar jaar geleden achter kwam dat ik allergisch ben voor zuivel van de koe, heb ik er lang van kunnen genieten. Nu is het een verboden ingrediënt in ons huishouden! Maar voor alles is een vervanger te vinden, dat heb ik wel geleerd in de afgelopen jaren, dus ook voor parmezaanse kaas. Hier het recept voor de allerbeste veganistische vervanger voor parmezaanse kaas!

We zullen in de toekomst trouwens meer over redenen schrijven waarom velen koemelk volgens ons beter kunnen aten staan. We hebben er in de loop der jaren zo veel over geleerd, dat willen we graag met jullie delen.

Als je ook behoefte hebt om de inname van koemelk te verminderen, dan is dit echt een heerlijke veganistische vervanging voor parmezaanse kaas.

De ingrediënten zijn simpel: edelgist, amandelmeel en zout. Deze ‘kaas’ bevat minder (verzadigde) vetten dan koeienkaas. Je kunt de hoeveelheid zout zelf bepalen, wat bij gewone kaas natuurlijk niet kan. Verder bevat het vezels en goed opneembare eiwitten. Edelgist ziet er wel beetje uit als visvoer, laat je daar vooral niet door afschrikken. Het staat bekend als een geweldige bron van B-vitaminen, naast foliumzuur en zink.

 

’Parmezaanse Kaas’

Voorbereidingstijd: 5 min
Kooktijd: 0 min
Hoeveelheid / aantal personen: ruim 1 cup

De perfecte veganistische vervanger voor parmezaanse kaas. Ik weet trouwens niet of je met deze kaasvrije Parmigiano aan kunt komen zetten als er Italiaanse vrienden over de vloer zijn, maar zelf zijn we super blij met dit receptje en we hopen dat jij dat ook bent.

Ingrediënten veganistische vervanger voor parmezaanse kaas
 • 1 cup biologische amandelmeel
 • 3 el edelgist
 • 1/2 tl mineraalzout (bijvoorbeeld himalayazout, of keltic zeezout)

 

Instructies veganistische vervanger voor parmezaanse kaas
 1. Mix deze ingrediënten gewoon door elkaar en bewaar het in een luchtdichte glazen pot in de koelkast. Het blijft een paar maanden goed.
 2. Strooi het over gerechten die een heerlijke zoute kaas-achtige ‘touch’ kunnen gebruiken.

De ‘kaas’ is trouwens superlekker over dit simpele groene soepje. Of op onze heerlijke pizzarecepten. Wil je wat sterker in je schoenen staan wat voeding betreft, zodat je niet zo snel in de war raakt van alle tegengestelde berichten in de media? In de online cursus ‘Reset your diet in 1 week’ leer je hoe je op een simpele manier een gezondere versie van jezelf kunt worden, met een optimaal gewicht en stralende huid! Je bent na 1 week je eigen voedingsdeskundige.

Robien Hali

2 Comments
 • Hans

  April 20, 2020at13:21 Reply

  Thnx Robin. Het proberen waard!

  • listentoday

   April 20, 2020at13:52 Reply

   Benieuwd wat je ervan vindt!

Post a Comment