Herfstontbijt met havermout en banaan - lees verder op https://listentoday.nl voor dit heerlijke, gezellige ontbijtrecept. Het is gezond, voedzaam, maar ook net een taartje.

RECEPT: Herfstontbijt met havermout en banaan – net taart!

Noodgedwongen is dat ineens mijn lievelingsontbijt geworden. Ik ben een enorme fan van smoothie-bowls, en dan ook nog eens ijskoude, met bevroren fruit (zelfs in de winter). Toen mijn vriend en ik gingen verhuizen, kwamen we tot mijn grote schrik tot de ontdekking dat er geen vriesvakje in de koelkast van ons nieuwe huis zat! We hebben de dag van de verhuizing dus de hele vriezer in ons oude huis leeg moeten eten, wat betekende: 4 enorme smoothies. En toen moesten we wat anders bedenken. Nou wisselen we altijd wel af hoor, dus eten we soms de super cereal van Sarah Britton, soms havermoutpap, soms plantaardige yoghurt, soms geitenyoghurt en natuurlijk ons creamy vanille chia ontbijt. Maar de smoothies waren wel favoriet, snik. (Ik denk trouwens dat er een klein vriezertje komt.) Anyway, ik MOEST gewoon wat blenden. En dat  werd een heerlijk herfstontbijt met havermout en banaan.

Voordat je alle ingrediënten bekijkt, een kleine kanttekening: ik vind het zelf heel leuk om allerlei superfoods uit te proberen en daarover te leren. Maar voel je niet geroepen om die allemaal aan te schaffen. Het is ook heerlijk en gezond zónder, bijvoorbeeld met alleen havermout, banaan en ‘melk’. Maar heb je zin in een boost, dan kan het heel interessant zijn. Oh en wij noemen het ook wel pannenkoekenbeslag, maar of het werkt als pannenkoek heb ik nog niet geprobeerd.

 

Herfstontbijt met havermout en banaan

 

Bereidingstijd: 10 min
Hoeveelheid/aantal personen: 2 personen
Speciale benodigdheden: blender staafmixer

 

Ingrediënten herfstontbijt met havermout en banaan
(dit gebruikte ik, maar alles is flexibel)
 • 1 banaan
 • 1/2 cup havermout
 • 2 cups ‘melk’ (amandel-, of rijstmelk bijvoorbeeld)
 • 1/2 tl vanillepoeder
 • 2 dadels (en meer als topping)
 • 2 el chia
 • 2 el lijnzaad
 • 1 el walnootolie (of een paar walnoten)
 • superfoods naar keuze – indien gewenst; ik gebruikte 1 tl mucuma, ashwaganda en maca
 • als je echt zin hebt in iets zoets, een paar drupjes stevia of 1 el ahornsiroop.
 • en als topping, ga lekker los, het is heerlijk met rauwe cacao nibs, stukjes walnoot of pecannoot, stukjes dadel, zonnebloempitten, wat ahornsiroop. En gebruik je wel eens geroosterde pompoenpitolie? Past er ook goed bij.

 

Instructies
 1. Gooi alles bij elkaar en blend of mix het tot een gladde substantie
 2. Maak er wat moois van met heerlijke toppings.

 

Eet smakelijk!

 

Wil je wat duidelijker voor ogen hebben wat nou ‘gezond’ is, wat jouw lichaam nodig heeft, hoe je op gewicht blijft? In de online cursus ‘Upgrade je eetpatroon in 1 week’ leer je hoe je op een simpele manier een gezondere versie van jezelf kunt worden, met een optimaal gewicht en stralende huid! Je bent na 1 week je eigen voedingsdeskundige.

 

Downloadable online cursus om je eetpatroon in 1 week zo aan te passen dat je geen voedingsdeskundige meer nodig zult hebben, omdat je zelf precies hebt geleerd wat je nodig hebt. Je zult je slank, energiek en gezond voelen met een dieet dat volledig is en precies bij je past, van https://listentoday.com.

 

Robien Hali

No Comments

Post a Comment