Een steek in je zij als je aan het hardlopen bent, altijd jammer van je renrondje. Maar deze remedie werkt altijd, en direct. Het is gratis en je kunt het bijna overal gelijk toepassen. Bekijk 'm hier in de blog van Listen Today (online platform voor yoga, meditatie en gezond eten).

Nooit meer zijsteken bij hardlopen

Als je wel eens aan hardlopen doet, heb je het vast gevoeld. Zo’n stomme steek in je zij. Je was van plan om echt van je hardlooprondje te gaan genieten, maar zo is er niks aan.

Als je op internet zoekt naar de oorzaken, zegt elke website wat anders. En belangrijker, de oplossingen zijn helemaal niet handig. Stoppen, rust nemen, stretchen, dat is toch niet leuk als je met vrienden aan het rennen bent?

Ik hoopte dus altijd dat ik er geen last van zou hebben. De kans was het grootst als ik voor het rennen niks had gegeten of gedronken, maar alsnog kon het ineens gebeuren.

Tot ik van een oude man uit Nieuw-Zeeland de allerbeste remedie leerde: gewoon een pluk gras onder je kleding stoppen, in de buurt van de steken! In je broek dus, of – voor vrouwen – onder je bh. Serieus, in één klap ben je ervan af. Zelfs als je renrondje in een stadse omgeving is, kun je altijd wel een plukje gras vinden. Nooit meer steken in je zij!

nooit-meer-zijsteken-oplossing

Heb jij andere tips die ook werken, dan horen we die natuurlijk graag. En ik wens je veel plezier met het uitproberen!

 

Heb je trouwens wel eens kniepijn? Ik niet meer sinds ik deze halve minuut warming-up doe voor het rennen. En hier kun je lezen wat het verschil is tussen yoga en andere sporten, zoals hardlopen.

 

Vond je deze informatie interessant en wil je meer? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. Of download hier onze gratis meditatie-cursus. Met hardlopen is het luisteren naar je lichaam één van de belangrijkste dingen die je kunt doen. Mediteren leert je hoe je dit doet, ook als is het maar 1 minuut per dag. Als je het maar goed doet!

Heb je altijd al een keer willen mediteren? Download de mini-guide: Leren Mediteren, 5 tips voor beginners, van Listen Today (online platform voor yoga, meditatie en gezond eten). Het is voor gevorderden ook een zeer goede opfrisser. 5 tips en 5 opdrachten waarna je eindelijk snapt hoe mensen dat nou zo makkelijk doen, dat mediteren :-)

Robien Hali

2 Comments
 • paul

  June 21, 2016at22:30 Reply

  Dat is een goeie, wat gras in de boxer. Prima idee. Hopelijk werkt het tegen de steken. Veel succes met je help-site.

  • listentoday

   June 22, 2016at12:10 Reply

   Dankje Paul!

Post a Comment