Downloadable online cursus om je eetpatroon in 1 week zo aan te passen dat je geen voedingsdeskundige meer nodig zult hebben, omdat je zelf precies hebt geleerd wat je nodig hebt om gezonder te eten. Je zult je slank, energiek en gezond voelen met een dieet dat volledig is en precies bij je past, van http://listentoday.nl.

Hoe ik fitter, blijer en gezonder werd (en dat kun jij ook, in 1 week)

Deze blog gaat over de cursus: ‘Upgrade je eetpatroon in 1 week’ (die nu trouwens ‘Reset Your Diet’ heet). Het is onze bestseller en ik ben er nog altijd zo blij mee!Of je nu wilt afvallen in één week, want dat kan heel goed met deze cursus, van klachten af wilt komen of gewoon fitter, blijer en gezonder wilt worden, het kan met deze cursus. Jarenlang heb ik gestudeerd over voeding en gezondheid, en een samenvatting daarvan staat nu in een cursus die je in 1 week kunt volbrengen. Ik voel me nu supergezond, kan eten wat ik wil zonder aan te komen, wordt bijna nooit ziek en ik voel me heerlijk energiek – maar dat is niet altijd zo geweest. De reden voor mijn enorme onderzoek was dat ik met mijn gezondheid echt een dieptepunt had bereikt. Daar baalde ik van, want vroeger voelde ik me altijd energiek, en was ik altijd vrolijk. Ik had wel een schommelend gewicht, en een paar keer per jaar werd ik verkouden en kreeg ik daarbij een vreselijke kriebelhoest. Die hoest was zo heftig dat ik uiteindelijk het hele jaar door astmamedicijnen moest nemen, en als het zover was, zat ik aan de codeïne. Ook daar kon ik nog wel mee leven. Maar toen kreeg ik ineens een plekje op m’n been dat maar niet over ging. Het bleek psoriasis te zijn. Ook was ik niet meer zo blij als vroeger, ik voelde me zorgelijker. Maar de dokter stuurde me naar huis; ik moest simpelweg voor altijd een medicijn voor astma nemen en hormooncrème smeren op de lelijke plekken op m’n huid, en er mee leren leven.

Er viel uiteraard best mee te leven; het is makkelijk te relativeren. Maar toch… Het was echt héél lelijk, die enorme plek op m’n been. Ik had ‘s zomers laarzen aan om het te verstoppen. Ook dacht ik steeds: “Waarom heb ik deze dingen? Er klopt iets niet.” Toen besloot ik dat ik het wilde oplossen en ben zelf op onderzoek uitgegaan. Ik heb testen gedaan bij een natuurarts en een -diëtist en wat bleek: ik heb altijd al een allergie gehad voor tarwe en koeienzuivel! Er zijn nog een aantal dingen die ik beter niet kan eten, maar deze twee zijn echt uit den boze voor mijn lichaam. Doordat ik het altijd at (en niet zo’n beetje ook; yoghurt met muesli in de ochtend, brood met kaas ‘s middags, regelmatig Italiaans eten ‘s avonds), is m’n lichaam in de loop der jaren helemaal ontregeld geraakt. Ook at ik een aantal dingen niet, die ik juist hard nodig had. Je kunt lang leven met een allergie en met tekorten, maar er komt een moment dat je lichaam het ineens niet meer aankan. Bij mij was dat moment bereikt. M’n immuunsysteem was enorm verzwakt en auto-immuunziekten zoals astma en psoriasis komen er dan uit. Ook had ik uitgeputte bijnieren omdat m’n lichaam zo lang onder stress stond. No wonder dat ik niet meer zo vrolijk en energiek was als voorheen; m’n accu was leeg!

Een long story short: ik heb nooit meer tarwe en koeienzuivel aangeraakt, heb ervoor gezorgd dat m’n dieet alles bevat wat m’n lichaam nodig heeft en ik ben van de psoriasis af. Als ik het te druk heb en stress heb, krijg ik rond m’n middel nog een paar plekjes, maar dat zie ik als indicator dat ik het wat rustiger aan moet doen. De kriebelhoest is nooit meer teruggekomen, ik hoef uiteraard geen astmamedicijn of codeïne meer te gebruiken en ik ben weer mijn vrolijke energieke zelf. Ook had ik vaak een hele gekke buikpijn in de ochtend; dat is als sneeuw voor de zon verdwenen sinds ik m’n dieet heb aangepast.

Misschien heb jij ook wel een vage klacht, of iets waar je mee moet leren leven. En misschien heb je ook wel ‘gewoon’ een allergie. Of juist een tekort, omdat je simpelweg niet precies weet wat je lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren. Ik gun je zo erg dat je er net als ik geen last meer van hebt. Want leven met een gek symptoom, zoals ik met de psoriasis of kriebelhoest, is meer gedoe dan je dieet aanpassen. Ik ben zelf destijds helemaal los gegaan; ik wilde alles over voeding weten, heb talloze natuurartsen en diëtisten bezocht, ben afgestudeerd als voedingsdeskundige en heb ontelbaar veel boeken gelezen. Maar dat hoef jij niet te doen… Met de resultaten van dat jarenlange onderzoek heb ik namelijk een online cursus gemaakt. En ik denk eigenlijk dat je jezelf bijna wel voedingsdeskundige mag noemen als je die cursus gedaan hebt. In 1 week leer ik je precies wat je moet weten. Er is zo enorm veel informatie op het internet en in de media, en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Dit niet, dat wel, maar een ander doet dan ineens dit weer wel, en dat weer niet. Het scheelt je enorm veel energie en twijfels als je het zelf gewoon weet. Dat kan nu, met deze online cursus, in 1 week!

Je kunt naar een diëtist of dokter gaan, en in een paar gevallen raad ik je dat aan, dat komt gedurende de cursusweek aan de orde. Maar het uurtarief van een diëtist schommelt tussen de 50 en 85 euro, en je bent nooit in 1x klaar. Een diëtist helpt je om de klachten op te lossen, maar je kunt het daarmee nog niet zelf. De prijs van deze cursus is minder dan een uur bij een diëtist, terwijl je dan zelf de belangrijke basis onder de knie hebt. Je krijgt gedurende 7 dagen een gedeelte theorie en een opdracht, die je in je eigen tijd kunt doen. Als voedingsdeskundige kijk ik op een bepaalde manier naar iemands eetpatroon, en ik ga je in die week leren hoe ik dat doe. Na een week kun je de juiste beslissingen maken over je eigen dieet (en dat van je partner en/of kind) en ik beloof je, het gaat je niet meer tijd kosten. Het wordt juist simpeler.

En luister naar je intuïtie! Dat deed ik destijds ook; ik hoefde niet met rode vlekken op mijn benen te leven. Als je het gevoel hebt dat je je moet verdiepen in wat je eet, of dat je wat moet veranderen, doe dan deze cursus. Je weet namelijk niet wat het leven voor je in petto heeft. Mijn vriend Jeroen is in een lawine terecht gekomen en is daarbij ernstig gewond geraakt. Toen ik er achter kwam en naar het ziekenhuis belde, was hij in levensgevaar. Ik ben met Dorien en ons andere beste vriendinnetje Daan in de auto gestapt en hebben een bizarre nacht gehad, op weg naar Innsbruck met die onzekerheid. In de vroege ochtend stond ik eindelijk bij zijn bed en had ik een gesprek met de dokter. Hij zei: “Je vriend heeft dit overleefd omdat hij zo gezond is.” Ik vertelde hem over onze levensstijl en hij zei: “Dat heeft zijn leven gered.” Hoe dankbaar ben je dan. Jeroen was minder met eten bezig dan ik, maar voelde altijd aan: “Ik doe met haar mee.” Hij was daardoor heel fit, en sportte veel. En nu heeft hij zijn leven aan die combinatie te danken.

Je snapt dus dat mijn passie voor gezond eten en luisteren naar je lichaam groter en groter wordt. De basis staat allemaal in de online cursus ‘Upgrade je eetpatroon in 1 week.’ In deze blog vertel ik trouwens wat uitgebreider over de inhoud van de cursus. En momenteel bevat de cursus heel interessant bonusmateriaal, wat we uiteindelijk los gaan verkopen. Wanneer je denkt dat er iets mis is, dan moet je dat uitzoeken. Maar waar begin je dan? In Nederland staat de moderne voedingswetenschap nog in de kinderschoenen, evenals als alternatieve geneeskunde, helemaal in samenwerking met westerse geneeskunde. Wij geven je een lijst met testen die je kunt doen als je het gevoel hebt dat er meer aan de hand is. Je kunt dan na de cursusweek je eigen onderzoek voortzetten. Want je gezondheid heb je voor een groot deel echt zelf in de hand!

Dus ga gelijk naar de webshop en trakteer jezelf op een weekje leren over gezond en heerlijk eten, waarna je blij bent met je gewicht, je energieniveau en je gezondheid!

 

Downloadable online cursus om je eetpatroon in 1 week zo aan te passen dat je geen voedingsdeskundige meer nodig zult hebben, omdat je zelf precies hebt geleerd wat je nodig hebt. Je zult je slank, energiek en gezond voelen met een dieet dat volledig is en precies bij je past, van https://listentoday.com.

Robien Hali

No Comments

Post a Comment