Wil je ook altijd het liefst zonder warming-up gelijk beginnen met hardlopen? Ik ken het, maar deze oefening van een halve minuut sla ik echt nooit over. Sinds ik hiermee begonnen ben, heb ik nooit meer kniepijn gehad. Bekijk de video op Listen Today (online platform voor yoga, meditatie en gezond eten).

Halve minuut warming-up tegen kniepijn met hardlopen (video)

Ik had eigenlijk niet gedacht dat ik zo vaak over hardlopen zou schrijven. Maar omdat ik in het bos woon en het lente is, en het bos dus op z’n allermooist is (dat roep ik waarschijnlijk ook weer in de herfst), ga ik vaker hardlopen dan normaal. En aangezien ik me graag op mijn allerbest voel, heb ik in de loop der jaren een aantal dingen ontdekt waarmee het hardlopen steeds fijner werd.

Eén van mijn struikelblokken, was het doen van een goede warming-up. Als yoga teacher ligt het voor de hand dat ik zes zonnegroeten doe. Maar soms ben ik te enthousiast en wil ik gewoon meteen beginnen met rennen. Helemaal als er een hondje naast je staat te kwispelen (Dorien’s huskador Eddie). Omdat ik vroeger best vaak last kreeg van m’n knieën, is er één oefening van een halve minuut die ik nooit oversla. Ik weet dat ik niet de enige ben met kniepijn, daarom deel ik deze oefening graag met je. Sinds ik deze simpele en snelle knierol doe voor het rennen, heb ik geen last meer gehad!
Oh en dit is mijn andere gouden tip tegen een zijsteek.


 

Wil je deze tips direct in je inbox? Met daarnaast super leuke lanceer-deals? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: https://listentoday.nl/news/ of kies een leuk kadootje uit: https://listentoday.nl/freebies/.

Robien Hali

No Comments

Post a Comment