Klik hier om de rituelen te downloaden die wij met volle en nieuwe maan doen, onze maanrituelen. Dat was ons goede voornemen voor het nieuwe jaar, om meer rituelen te doen met de energie van de natuur. We zijn er superblij mee! Op onze website https://listentoday.nl zie je ‘m bij ‘freebies’ staan!

Voor 2018: geen goede voornemens, maar rituelen

Ik ben nog nooit zo blij geweest met mijn goede voornemens als dit jaar! Er werd veel over gepraat, merkte jij dat ook? Of misschien gebeurde dat toevallig in mijn social media feed. Iedereen had er een mening over, of goede voornemens nou zinvol zijn of niet, waarom alleen dan, je moet dat toch het hele jaar door doen, enzovoort. Ik was er niet zo mee bezig, maar ineens had ik zo’n zin om 2017 officieel af te sluiten, zodat ik 2018 ‘fris’ in kon gaan. En dat moest met een ritueel, had ik bedacht. Ik ging er even voor zitten en voelde me toch goed daarna! En don’t worry, het is niet te laat, jij kunt het gewoon nog doen, zelfs wanneer je maar wilt! Maar twee keer per maand werkt het het beste. Lees verder, want ik heb het helemaal voor je uitgedacht, met maanrituelen! Het is zonde om niks met die enorme energie te doen. 

 

BALANS

Ergens hou ik ontzettend van rituelen, ik denk ‘diep van binnen’, maar soms vind ik het dan ook weer raar, en wil ik ‘gewoon’ doen. Dat heb ik ook wel eens met gezond eten; ik ben zielsgelukkig als ik écht goed voor m’n lichaam zorg, en dan ineens wordt ik recalcitrant. Ik hoop dat ooit ‘de echte Robien’ nog eens opstaat, maar vooralsnog doe ik dus soms rituelen, soms niet, eet ik soms supergezond, en soms zijn wijn en koffie mijn beste vrienden. Of wacht even… Misschien heet dat wel balans! En is dat de echte Robien! Hihi. Anyway, terug naar de voornemens.

 

DAAR BEN IK VANAF

Eerst heb ik opgeschreven wat ik allemaal achter me wilde laten in 2017. Dat was nog best een rijtje, en zeker niet geschikt voor 2018. Die dingen heb ik aan een kaars verteld (…), die ik vervolgens heb ik uitgeblazen. Dahaag, alles weg! Misschien ben je benieuwd wat voor dingen dat dan waren, maar die zijn nu natuurlijk weg!! Er zaten dingen bij zoals dat ik geen onzekerheid meer wilde hebben over ‘waar we dan moeten wonen’. Dat weet ik namelijk niet, maar ik heb wel een enorm eisenpakket. Ook wilde ik het gevoel dat ik een sukkel ben achter me laten. Dat heb ik wel eens, herken je dat? Of is dat echt iets geks van mij? Dat soort dingen heb ik allemaal aan de kaars gegeven, en als het goed is ben ik er helemaal vanaf ;-). Het voelde in elk geval écht heel fijn, heel opgeruimd!

 

DIT GAAT ER GEBEUREN

Verder heb ik intenties voor het nieuwe jaar bedacht, en ik heb echt de tijd genomen om even te voelen hoe het zou zijn als die dingen al uitgekomen zouden zijn. Wauwww dat was zo fijn! Deels materiële zaken hoor, zal ik eerlijk zeggen. Bakken met geld, het perfecte huis. Maar ook: veel like-minded mensen om me heen en veel mensen helpen met hun gezondheid en geluksgevoel met Listen Today. En nog veel meer. Ik heb best veel te doen in 2018…

 

MIJN GOEDE VOORNEMENS

Maargoed, die nacht sliep ik zo lekker, en ik werd helemaal blij wakker. Dus toen dacht ik: waarom doe ik dit niet vaker? En ik wist wat mijn goede voornemens zouden worden voor 2018: meer rituelen, meer ‘werken’ met de cycli van de natuur. In elk geval met volle, en met nieuwe maan, want dat zijn perfecte kansen; de maanrituelen! Twee keer per maand ga ik dus een ritueel doen. En omdat het wel makkelijk moet zijn, ik ben ook maar een mens en heb ook niet altijd discipline, heb ik al precies op een rij gezet wat ik dan ga doen – welk ritueel, en hoe. En dat ga ik hieronder met je delen, want misschien vind jij het ook wel heel fijn om zoiets te doen, eenmalig of bij elke maan. En dan hoef je niet helemaal te bedenken hoe en wat, maar kun je gezellig met me meedoen. Als je trouwens niet weet wanneer het nieuwe, en volle maan is, ik zoek het altijd op deze site op en ik heb deze app op m’n iPhone.

 

DOE JE MEE MET DE MAANRITUELEN?

Misschien vind je het bovendien wel handig om de maanrituelen in PDF-vorm in je mailbox te ontvangen, dan hoef je niet steeds terug naar deze blog. Dat kan door hier te klikken. En ken je mensen die het wel kunnen gebruiken om hun leven met wat extra power op een rijte te zetten, deel deze informatie dan met ze!

 

Klik hier om de rituelen te downloaden die wij met volle en nieuwe maan doen. Dit waren onze goede voornemens voor het nieuwe jaar en we zijn er superblij mee! Op onze website https://listentoday.nl zie je ‘m bij ‘freebies’ staan!

 

M A A N R I T U E L E N 


 Klik hier om de rituelen te downloaden die wij met volle en nieuwe maan doen. Dit waren onze goede voornemens voor het nieuwe jaar en we zijn er superblij mee! Op onze website https://listentoday.nl zie je ‘m bij ‘freebies’ staan!


N I E U W E   M A A N   T I P S   &   R I T U E E L

De nieuwe maan staat voor een nieuw begin. Het is daarom de perfecte tijd om te bedenken wat je wensen en doelen zijn voor de komende maand. Daar kun je dan intenties voor bedenken, die vervolgens allemaal tot bloei komen tijdens de cyclus van de maand. Hoop je dan! Maar dat is juist het hele ding, dat je tijdens het ritueel al voor je ziet dat het gelukt is.

Een intentie kan zo simpel zijn als: ‘Ik laat m’n hond elke dag een uur uit.’ Of zakelijk: ‘Ons bedrijf maakt [zoveel] omzet.’ Maar het kan ook dieper: ‘Ik neem dingen niet persoonlijk op.’ Belangrijk is dat je het zegt alsof het al zo is, en dat je daarna ook echt even bedenkt hoe je je voelt, als dat zo zou zijn.

RITUEEL
Belangrijk: doe dit als het lukt binnen 24 uur nadat het nieuwe maan was.

Klik hier om de rituelen te downloaden die wij met volle en nieuwe maan doen. Dit waren onze goede voornemens voor het nieuwe jaar en we zijn er superblij mee! Op onze website https://listentoday.nl zie je ‘m bij ‘freebies’ staan!

 1. Creëer een fijne sfeer: zet een muziekje op, steek kaarsen aan of maak een vuurtje (als je die luxe hebt). Ik vind het fijn om zelfs officieel een sacred space* te openen, maar dat hoeft helemaal niet.
 2. Haal een paar keer diep adem.
 3. Bedenk nu al je intenties voor deze nieuwe maan, en schrijf ze op. Wat zijn je wensen, hoe wil je je voelen, wat wil je bereiken? Je kunt intenties bedenken op lichamelijk of geestelijk gebied, maar het kan ook over werk gaan of bijvoorbeeld relaties.
 4. Ga er dan even voor zitten en voel stuk voor stuk alsof je je doel al hebt bereikt, alsof het allemaal al zo is. Hoe voel je je dan, wat voor emoties heb je, wat betekent het voor jou en je omgeving?
 5. Bewaar je intenties dan ergens. Als je wilt, kun je als het volle maan is even checken hoe het ervoor staat, net als vóór de volgende nieuwe maan. Zo houd je het proces gaande en herinner je jezelf eraan.
 6. Als je een sacred space hebt geopend, sluit ‘m dan.

 

V O L L E   M A A N   T I P S   &   R I T U E E L

Het licht van de maan werpt letterlijk en figuurlijk licht op donkere delen. Dat kunnen gewoonten, blokkades of onbewuste patronen zijn die ons geen goed doen. Daarom is de volle maan het perfecte moment om te evalueren en te bedenken of er iets is dat je los wilt laten. Denk aan bepaald gedrag, een frustratie die je voelt, een situatie of iets dat een tijdje nuttig voor je was, maar nu niet meer. Dat kun je dan met een ritueel lekker loslaten, hoe fijn is dat? Hoe minder (fysieke, emotionele of spirituele) bagage, hoe beter. Hierdoor is er weer ruimte voor nieuwe ideeën, die je met de nieuwe maan dan weer kunt gaan plannen.

Klik hier om de rituelen te downloaden die wij met volle en nieuwe maan doen. Dit waren onze goede voornemens voor het nieuwe jaar en we zijn er superblij mee! Op onze website https://listentoday.nl zie je ‘m bij ‘freebies’ staan!

Zoals je weet komt het getij grotendeels door de maan. Wij bestaan voor ⅔ uit water, dus wees niet verbaasd als de maan invloed op je heeft. Als je boos bent, kan dat nog wat heftiger voelen tijdens de volle maan. Maar andersom geldt dat ook. Als je je gelukkig voelt, zul je je met de volle maan nog gelukkiger voelen. Alles wordt vermenigvuldigd.

Omdat veel mensen reageren op de volle maan, volgen hier nog een aantal tips om het zingend (en nuttig) door te komen. Deze tips gelden van 2 dagen vóór, tot 2 dagen na het moment dat de maan vol is.

 • Wil je je gelijk halen over iets? Wacht even tot na deze dagen. Heeft iemand het op jou voorzien? Blijf maar even rustig (breath!) tot na de volle maan.
 • Denk positief, want alles vermenigvuldigt zich! Je kunt misschien een lijstje maken met dingen waar je dankbaar voor bent.
 • Pak je lijst met intenties erbij, die je met de nieuwe maan hebt bedacht. Kijk of je er iets aan moet veranderen of wat je volgende stap kan zijn.
 • Het kan enorm helpen om even te ‘grounden’ met een (voeten-)bad met (epsom-)zout of magnesium. Of doe wat yoga-oefeningen die daarbij helpen, zoals rechtopstaande poses, warriors, child’s pose en vooroverbuigingen.

RITUEEL
Belangrijk: doe dit ritueel op de dag van de volle maan, een dag ervoor of een dag erna. Probeer het ervoor te doen, want als de maan energie dan piekt, voel jij je al helemaal zen.

 

Klik hier om de rituelen te downloaden die wij met volle en nieuwe maan doen. Dit waren onze goede voornemens voor het nieuwe jaar en we zijn er superblij mee! Op onze website https://listentoday.nl zie je ‘m bij ‘freebies’ staan!

 1. Creëer een fijne sfeer: zet een muziekje op, steek kaarsen aan of maak een vuurtje (als je die luxe hebt). Ik vind het fijn om zelfs officieel een sacred space* te openen, maar dat hoeft helemaal niet.
 2. Haal een paar keer diep adem.
 3. Pak pen en papier, en kijk of voel wat er belicht wordt door de maan. Wat verontrust je, waar maak je je zorgen over? Is het een situatie, een persoon, een gewoonte of iets anders? Wat moet je loslaten? Het mogen meerdere dingen zijn. Schrijf ze op, hoe gedetailleerder hoe beter.
 4. Stel je nu voor dat het probleem is opgelost; hoe voel je je dan? Steek hier echt even wat tijd in.
 5. Je kunt nu het lijstje verbranden, of ze mondeling overhandigen aan een brandende kaars, en dan blaas je die uit. Het is belangrijk om dit te doen, zodat er daarna weer ruimte is voor nieuwe dingen, ruimte om te creëren!
 6. Als je een sacred space hebt geopend, sluit ‘m dan.
 7. Nu is het tijd voor een beloning! Neem een bad, ga wandelen, of even op de bank liggen. Neem even tijd om te genieten van hoe helder je je voelt, wat ongetwijfeld het geval is na dit ritueel.

 

* Over het openen van een ‘sacred space’, of heilige ruimte: moet dat nou, of niet? Het moet niet, maar het kan heel prettig zijn om een (tijdelijk) veilig plekje te creëren waarin je je leven even op een rijtje zet. Bijvoorbeeld met de elementen vuur, lucht, water en aarde, of de windrichtingen. Je hebt er heel veel methoden voor. Ik steek zelf palo santo aan (vuur) met de intentie dat de rook (lucht) mij en de plek waar ik ben reinigt, en doe wat water (nog een element) en wat essential oil (aarde) in een oliebrander. Je kunt ook bijvoorbeeld in je hoofd het noorden, oosten, zuiden en westen uitnodigen. Of brandt je favoriete wierook en ‘open’ de ruimte. Als je een heilige ruimte opent, moet je ‘m na het ritueel ook weer sluiten. Ik blaas alles uit en bedank de ruimte. Of als je de 4 windrichtingen hebt geopend, bedank je die. Het hoeft allemaal niet zo plechtig hoor! Doe gewoon wat goed voelt, voor jou, op dat moment.

Klik hier om de rituelen te downloaden die wij met volle en nieuwe maan doen. Dit waren onze goede voornemens voor het nieuwe jaar en we zijn er superblij mee! Op onze website https://listentoday.nl zie je ‘m bij ‘freebies’ staan!

 

En als je het leuk vind: we hebben de handleiding voor deze simpele maanrituelen overzichtelijk in een PDF-document gezet die je kunt downloaden. Dan kun je deze informatie gewoon zelf ergens bewaren. Als je dan zin hebt of behoefte voelt om je leven even op een rijtje te zetten, heb je dit altijd hand. Klik op deze link >>> https://listentoday.nl/maanrituelen/

 

Klik hier om de rituelen te downloaden die wij met volle en nieuwe maan doen. Dit waren onze goede voornemens voor het nieuwe jaar en we zijn er superblij mee! Op onze website https://listentoday.nl zie je ‘m bij ‘freebies’ staan!

 

 

BRONNEN: mindbodygreen.com, astrostyle.com, caitlincady.com, ashleyneese.com

Robien Hali

No Comments

Post a Comment