Elke dag yoga, dat gaat je lukken met deze 3 simpele tips. Zodat je de dag altijd goed begint, ook al is het maar 5 minuten! Want dat kan al een verschil maken in hoe goed je lichaam voelt en hoe helder je hoofd is de rest van de dag. Dit en meer op onze website https://listentoday.nl.

Elke dag yoga? Met deze 3 tips lukt het je!

Elke dag yoga, lukt jou dat? “Ik heb geen tijd”, dit excuus gebruiken we voor van alles en nog wat. Maar de voordelen van regelmatig yoga doen zijn zo groot dat het echt de moeite waard is om tijd te maken voor yoga! 

Maar hoe dan?

Gewoon thuis, in de ochtend.

Hoe kort of hoe lang, dat kun je zelf invullen. Het kan één pose zijn of een yogasessie van een uur. Mijn ervaring is dat 5 minuten in de ochtend al een verschil kan maken in hoe goed mijn lijf voelt en hoe helder m’n hoofd is. Dat zou toch moeten lukken? Als je kiest voor die 5 minuten in de ochtend, behoud je dat fijne gevoel de rest van de dag.

Zelfs voor iemand die met regelmaat op zijn of haar yogamat te vinden is, kan het lastig zijn om uit een warm bed kruipen en je naar je yogamat te verplaatsen. Er zijn vele verleidingen en excuses om geen yoga te gaan doen, ook al weet je dat het waarschijnlijk het beste voor je is op dat moment. Ik heb bijvoorbeeld vaak een stijve rug als ik uit bed kom. Een korte yogasessie maakt al een enorm verschil in hoe mijn rug voelt en hoe alles daarna weer lekker door mijn lichaam stroomt. Hieronder geef ik je drie tips die je hopelijk zullen helpen om toch voor yoga te kiezen in de ochtend, zodat je daarna extra lekker aan je dag kunt beginnen. 

 

Elke dag yoga, zo lukt het je

1. Plaats je mat naast je bed

Vaak hebben we geweldige voornemens de avond voordat we gaan slapen, maar zodra de wekker afgaat in de ochtend is de snooze-knop toch verleidelijker dan de yogasessie waar we de avond van te voren nog zo enthousiast over waren. Leg daarom je yogamat alvast klaar en het liefst zo dicht mogelijk bij je bed. Dan is dat meteen een reminder en kun je er letterlijk en figuurlijk niet omheen. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

 

2. Breek de yoga-regels

Wees niet te streng voor jezelf. Je hoeft echt niet dé perfecte yogasessie te doen. Al doe je alleen wat stretches op je mat, dat zal al een verschil maken en zorgt er al voor dat je bloed optimaal gaat stromen. Het gaat niet om de perfecte downward-facing dog, het gaat erom dat je even een momentje neemt om te checken waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Leg de lat vooral niet te hoog. Als je dat gaat doen, dan heb je er al helemaal geen zin in de volgende ochtend.

 

3. Doe gewoon child’s pose

Als niets werkt om jezelf op je yogamat te krijgen, doe dan alleen een child’s pose, een aantal ademhalingen lang. Deze magic pose is een stretch voor je heupen, je liezen, bovenbenen en onderrug en het is voor de meeste mensen een makkelijke pose. En met een beetje geluk voelt het zo fijn dat je er toch een kleine yogasessie van maakt! 


Hoe vernuftig je excuses ook mogen zijn, ik hoop dat deze simpele tips je zullen helpen om wat meer tijd op je yogamat door te brengen, om elke dag yoga te doen. Mocht je nou nog een extra stok achter de deur willen? Doe dan mee met Listen Today’s Yoga Challenge!  Eén week lang elke dag 5 minuten yoga plus een wijze les; supermakkelijk en helemaal gratis!


>>>Klik hier voor meer informatie

Dorien IJtsma

No Comments

Post a Comment