Wist je dat er een medicijn bestaat dat stress vermindert, veroudering vertraagt en je hormonen balanceert? Het is ook nog eens gratis is en heeft als enige bijwerkingen dat je je er positief, kalm en energiek door voelt. Lees verder en vind uit hoe je daar gebruik van kunt maken op de blog van Listen Today (online platform voor yoga, meditatie en gezond eten).

Een geweldig medicijn, gewoon onder je voeten

Stel je voor dat er een medicijn bestond dat we elke dag zouden kunnen gebruiken, zonder nadelige gevolgen. Een medicijn dat stress vermindert, ontstekingsremmend is, het ouder worden vertraagt, korte metten maakt met chronische pijn en je hormonen balanceert. Een medicijn dat je bloedsomloop verbetert en je een anti-oxidanten boost geeft. De enige bijwerkingen zijn dat je je positief en kalm voelt, en je krijgt meer energie. Daarnaast is het ook nog eens gratis. Als dit medicijn bestond, dan zou je toch gek zijn als je het niet zou nemen?! Het goede nieuws is: dit medicijn bestaat en het heet ‘earthing’ of ‘aarden’.

Earthing (noun): The process of absorbing the earth’s free flowing electrons through the soles of one’s feet.

 

WAAROM VOELDE IK ME ZO GOED?
Tien jaar lang heb ik in Nieuw Zeeland gewoond. Het is daar een stuk normaler om gewoon op blote voeten rond te lopen. Ik vond het ook altijd heel fijn, maar wist ik eigenlijk niet precies waarom. Na het kijken van de documentaire ‘Grounded‘ kwam ik er achter wat de reden daarvoor was. Deze docu heeft mij er van overtuigd om zo vaak mogelijk even mijn schoenen uit te trekken en op blote voeten verder te wandelen. Even aarden doet meer voor me dan ik me voor mogelijk had kunnen houden.

 

VROEGER EN NU
Het is misschien niet iets waar je vaak over nadenkt, maar hoe vaak sta jij met je blote voeten op de grond? En dan niet op de tegels in de achtertuin of op je balkon, maar echt op de aarde. Bij veel mensen gebeurt dit eigenlijk maar heel weinig.

Onze voorouders hadden in het dagelijks leven veel meer direct contact met de aarde dan wij. Zij liepen met blote voeten en zaten gewoon in het gras en op het zand. Ze hadden hun handen vaak in de aarde en de huizen bestonden uit aardse elementen. Zij waren eigenlijk de hele dag door in aanraking met de aarde.

In onze moderne Westerse wereld wordt er steeds minder tijd buiten doorgebracht. En als we buiten zijn, dan zijn we vaak meer bezig om onszelf tegen de elementen te beschermen, dan dat we er bewust mee in aanraking komen. We hebben een soort beschermlaagje gecreëerd tussen onszelf en de aarde, met onze rubberen of plastic schoenzolen, huizen met meerdere verdiepingen en geasfalteerde voetpaden. Direct contact met de aarde is iets wat voor veel mensen nog maar zelden gebeurt.

 

ELECTRISCHE STRALING
Daar komt bij dat we, zonder dat we het doorhebben, continu zijn blootgesteld aan elektromagnetische energie. Alles waar elektriciteit door loopt, heeft een elektromagnetische straling. Door de aanwezigheid van deze straling, wifi en de straling van onze mobiele telefoons, hebben we vaak veel te veel positieve elektronen, oftewel vrije radicalen in ons lichaam. Vrije radicalen onttrekken negatieve elektronen uit onze gezonde cellen om zichzelf te stabiliseren. Tijdens dit proces worden er nog meer vrije radicalen gecreëerd. Als dit door blijft gaan, dan leidt dit tot een achteruitgang van onze cellen, wat bijvoorbeeld kan betekenen dat er eerder ontstekingen kunnen ontstaan in ons lichaam, of dat het verouderingsproces sneller zal gaan.

Het goede nieuws is: de oppervlakte van de aarde heeft een ongelimiteerde voorraad aan negatief geladen elektronen. Hierdoor kunnen we de impact van de positieve elektronen uit onze omgeving neutraliseren. Wanneer we in direct contact met de aarde zijn, dan nemen we deze negatieve elektronen op, die vervolgens naar de plekken in ons lichaam gaan waar het nodig is om vrije radicalen te neutraliseren.

 

DE OPLOSSING
Hoe geweldig is dat, de grond waar we op staan kan ons helpen om gezonder te worden, simpel en alleen door wat laagjes uit te trekken en erop te gaan liggen, zitten of staan. Het strand en de zee zijn de twee beste plekken om te aarden. De zee creëert meer negatieve elektronen en zand en zout water zijn beiden extreem geleidend, waardoor de elektronen nog makkelijker kunnen bewegen. Daarnaast heeft zout water ook nog eens een heel hoog gehalte aan magnesium, wat goed is voor het relaxen van je spieren en voor een goede slaap.

Dus voor iedereen die op vakantie gaat, al op vakantie is, of gewoon wanneer je de eerst volgende keer in een park bent, denk dan even aan dat geweldige medicijn onder je voeten, ga even aarden!

 

PS. Als het bijvoorbeeld te koud is om met je blote voeten op de aarde te staan, helpt een meditatie ook altijd. Ook al doe je het maar een minuut per dag! Met onze online cursus ‘Leer de basis van mediteren in 1 week’ krijg je niet alleen stap voor stap de basis van mediteren onder de knie (wat is het, wat gebeurt er in je hoofd, waarom is het onmisbaar voor een gelukkig leven), maar leer je ook wat voor jou werkt, en hoe. Op een overzichtelijke no-nonsense manier ga jij meer tijd in je dag creëren, meer geluksgevoel, meer focus en minder stress.

>>> Klik hier voor meer informatie

 

 

Dorien IJtsma

No Comments

Post a Comment