Voor wie geen of minder gluten en zuivel wilt eten is het soms even zoeken naar ontbijtjes. Dit chia ontbijt is een hit bij ons, al jaren! Als je een goede blender hebt, en 5 minuten de avond van te voren, is dit chia ontbijt je nieuwe favoriet. Kom maar op met die omega's en vezels! https://listentoday.nl/chia-ontbijt

RECEPT: Creamy vanille chia ontbijt

Zelf eten wij geen zuivel van de koe, en nauwelijks geiten- of schapenzuivel. Ik mis het helemaal niet, maar soms is een creamy ontbijt wel heel erg lekker. Gelukkig is er dit chia ontbijt! Een ‘overnight’ romige yoghurtvervanger vol met vezels, anti-oxidanten, omega-3 vetzuren en rauwe superfood topping.

Chia bevat naast de vezels en goede vetten (onder andere dus omega-3!) een hele reeks mineralen, waaronder calcium. Het is rijk aan antioxidanten en er zit een compleet eiwit in; handig voor vegetariërs en mensen die op hun proteïne-inname letten!

Ook als je ze heel laat, krijg je sowieso alle voedingsstoffen van chiazaadjes binnen. Maar niet iedereen vindt die (slijmerige) structuur van geweekte chiazaadjes lekker. Wij vinden dit ontbijt het allerlekkerst als het geblend is… En hoe beter de blender, hoe lekkerder. Wij gebruiken zelf de Vitamix high-speed blender (C-series 5200 Standard).

Voorbereidingstijd: 15 min
Kooktijd: 0 min
Hoeveelheid / aantal personen: 1 persoon
Benodigdheden: dit recept is wel het lekkerst met een goede blender, wij gebruiken een Vitamix

Ingrediënten
  • 3 el chiazaadjes
  • 1 cup amandel- / cocos-/ rijstmelk (liefst ongezoet), of half ‘melk’, half water. Zelf met alleen water is het heerlijk.
  • ½ tl vanille-extract of -poeder
  • 1 el  pure ahornsiroop (dit is niet nodig als de ‘melk’ al gezoet is)
Instructies chia ontbijt
  1. Blend alle ingrediënten DE AVOND VAN TE VOREN in een high-speed blender totdat het een gladde substantie is.
  2. Laat deze substantie in een afsluitbaar bakje een nacht in de koelkast staan.
  3. Serveer met wat je maar wilt of met helemaal niks. Opties zijn bijvoorbeeld gojibessen, zonnebloem- en pompoenpitjes, cacaonibs, krenten, stukjes banaan of ander fruit, een vleugje kaneel, een lepel hennepzaad, bijenpollen.

Afwisseling is altijd goed. Maak ook eens dit heerlijke tropische ijsje als ontbijt, of de triple b smoothie-bowl. En wil je meer leren over voeding, zodat je echt zelf weet wat jij (en wellicht je gezin) nodig hebt? Zonder dat je in de war raakt door tegengestelde berichten in de media? In de online cursus ‘Reset your Diet in 1 week’ leer je hoe je op een simpele manier een gezondere versie van jezelf kunt worden, met een optimaal gewicht en stralende huid! Je bent na 1 week je eigen voedingsdeskundige.

Downloadable online cursus om je eetpatroon in 1 week zo aan te passen dat je geen voedingsdeskundige meer nodig zult hebben, omdat je zelf precies hebt geleerd wat je nodig hebt. Je zult je slank, energiek en gezond voelen met een dieet dat volledig is en precies bij je past, van http://listentoday.nl.

Robien Hali

No Comments

Post a Comment